2017

Suomen itsenäistymisestä tulee kuluneeksi sata vuotta vuonna 2017. Itsenäisyyden juhlavuoden pääteemaksi on valittu Yhdessä. Koko vuoden 2017 mittaisesta juhlavuodesta toivotaan muodostuvan kaikkien suomalaisten ja Suomen ystävien kohtaamispaikka. Juhlavuoden laaja ohjelmakokonaisuus ja projektit rakennetaan avoimesti yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.
 
Juhlavuoden merkki ja visuaalinen ilme toistavat vuoden teemaa. Suomi 100 -merkki koostuu pysyvästä, puuta ja vuosirenkaita muistuttavasta numerosta 100. Sen toisena elementtinä on kirjoittajansa mukaan vaihtuva Suomi-sana, jonka kukin voi kirjoittaa haluamallaan tavalla.  Juhlavuoden valmistelussa korostuu kansalaisyhteiskunnan merkitys ja luovuuden voima. Suomessa on onnistuttu sadan vuoden aikana rakentamaan ja ylläpitämään vakaa, demokraattinen yhteiskunta.

Koska puiden istuttaminen on ollut perinteenä maamme itsenäisyyttä juhlittaessa, ENO-verkkokoulun tuki ry kutsuu kaikki suomalaiset istuttamaan itsenäisyyden juhlapuita vuonna 2017, kun Suomi täyttää 100 vuotta. Itsenäisyyden kuusen ja kotikuusien taimia kasvatetaan Joensuussa.  Näitä taimia on vain rajallinen määrä. Istutettavan puun ei tarvitse olla kuusi,

Puita istutetaan pihapiireissä, kesämökeillä, kouluilla ja julkisilla paikoilla. Perinteen mukaisesti istutetaan myös juhlavuoden metsikköjä.  Tapahtuma yhdistää myös vuoden 1967 kotikuusien istuttajat, joiden toivotaan osallistuvan istutukseen myös 2017.

Perinteen mukaisesti, puita istutetaan toukokuussa 2017.  12. toukokuuta järjestetään suuri istutuspäivä Suomessa ja maailmalla, johon osallistuvat koulut ja kaupungit lähes kaikissa maailman maissa. Suomalaiset kantavat oman kortensa kekoon ja osallistuvat samalla ENO-verkkokoulun 100 miljoonan puun kampanjan toteutumiseen.  Kampanjan  yhdistää suomalaiset ja maailman rakentamaan yhdessä kestävää kehitystä. Maailma on kotimme itsenäisessä Suomessa.
Comments