Kotikuusia 1967‎ > ‎Etelä-Karjala‎ > ‎

Savitaipale


17.4. 2015

Huomasin jutun Hesarissa tästä kotikuusiprojektista ja heti tietysti piti ottaa kamera kaulaan ja lähteä pihalle kuvaamaan!

Asumme siis rintamamiestalossa, jonka ovat rakentaneet minun isovanhempani 1953. He ovat istuttaneet sitten 1967 tuohon ulkorakennuksen eteen kotikuusen. Se kyltti on vieläkin tallella ja lapset juuri pari viikkoa sitten olivat sen kaivaneet varastosta kuusen eteen, kun sen kuulemma on oltava näkyvissä. Kävin vanhempieni valokuva-albumista kaivamassa pari vanhaa kuvaa, missä kuusi näkyy. Toisessa minä olen pappani kanssa joskus, ehkä v 1970-1971 aikoihin ja kuusi näkyy hiekkakasan vieressä pienenä. Toisessa kuvassa ovat isovanhempani luultavasti joskus 1980-luvun alkuvuosina. Muut kuvat on sitten otettu tänään. Piha ei kyllä todellakaan ole kovin siisti kaikkine myyränmättäineen, mutta kuusen nykyinen muoto ja koko kyllä tulee siitä ilmi.

Kuusi on aika hallitsevan kokoinen tässä pihalla ja tarkoitus on sitä siinä pitää niin kauan, kun se vaan pysyy terveenä. Mukavasti se tiputtelee käpyjäkin joka vuosi tuohon autokatoksen eteen...:)

Esa ViiruComments