Jalasjärvi

Kotikuusi löytyi ostamamme v.1824 rakennetun talon pihapiiristä. Siivoilin maastoa ja huomasin metallilaatan. Talo ja tontti ollut sieltä1800-luvun alusta samalla suvulla ja nyt meidän hankkimana lähti ensimmäisen kerran vieraalle . Tiina Tuisku


Mäntykosken kansakoulu

Jalasjärvellä Mäntykosken kansakoululla istutimme juhlallisin menoin itsenäisyyskuusen koulumme kauniiseen puutarhaan omenapuiden katveeseen opettajiemme Tyyne Saarelan ja Juhani Kungsbackan johdolla. Kuusi jatkaa siellä kasvuaan edelleen, vaikka koulu lopetettiin muutamia vuosia myöhemmin. Itse olin silloin neljännellä luokalla.

Eliisa Verronen, o.s. Paulamäki


Koskuen koulu

Kävin kansakoulua Koskuen koululla Jalasjärvellä. Istutimme kuusta koko koulun oppilaiden kokoontuessa neliöriviin ja lauloimme (ehkä maamme-laulu)
Siellä se vielä kasvaa. Sittemmin ostin vuonna -95 rintamamiestalon, jonka puutarhassa kasvoi ja kasvaa edelleenkin iso hienonmuotoinen kuusi. Löysin sen juurelta myös kuparilaatan, jollaisesta Apu- lehdessä kerrotaan, Kuusen ovat luultavasti istuttaneet Honkolan opettajapari, joka asui vuonna -67 talossa. Kuusi on tuottanut paljon käpyjä ja niillä pudonneilla kävyillä olemme lämmittäneet ulkosaunaa. Puutarhassa on muitakin erilaisia kuusia.
Noin 100 metriä alas Suntiontietä kasvaa siellä luontaisesti hyvin suuria ja hyvinvoivia kuusia kadunvarressa.

Jukka Kohtamäki


Jalasjärven koulu

Olen ollut Jalasjärven kirkonkylän kansakoulun 4. luokalla vuonna 1967. Teimme luokkaretken Seinäjoelle ja sain ensimmäistä kertaa ottaa kameran mukaan. Mutta kävikin niin, että kamera unohtui linja-autoon. Onneksi opettajani Kaisa Pukkila oli ottanut sen talteen. Seuraavana päivänä koulumme pihalle istutettiin kotikuusi juhlallisin menoin. Minä käytin tilaisuuden hyväkseni ja otin tilanteesta kuvan. Kuvassa on koulumme opettajia ( oik. lukien) Tuulikki Tammelin, Eero Noppa, hänen vaimonsa ja Koskilammi. Kuusen myöhemmistä vaiheista minulla ei ole tietoa. Ehkäpä joku lukijoista tietää enemmän!

Terv. Marja-Liisa Laine (os.Mäntylä) PorvoostaKeskikylä

Jalasjärven Keskikylästä. Kurikka-Oja. Pohjoistuulen runtelema.

Antti Kankaanpää


Niementie

Jalasjärven Niementieltä.

Antti KankaanpääAlla komea Kotikuusi Harrin koululta, Ahonkylästä Jalasjärveltä

Kirsi Raja


Comments