Kotikuusia 1967‎ > ‎Etelä-Savo‎ > ‎

Enonkoski

Olin yhdeksän vanha,kun enoni istutti silloisen mummolan pihapiiriin kotikuusen.Hän sai taimen jostakin,aivan siihen tarkoitukseen.Isäni toi siihen juurelle sellaisen kuparilaatan,tai ainakin oli kuparin värinen.Meitä lapsia kiellettiin ehdottomasti koskemasta kuusentaimeen.Kuusi on nyt valtavan suuri puu,laatta on kadonnut etsimme sitä sisareni ja poikani toimesta viime syksynä,ei löytynyt.Kuusi sijaitsee Enonkosken Jokisivulla äitini kodin pihapiirissä.100-vuotisjuhlakuusen istutamme samaan pihapiiriin lastenlasteni kanssa.

Ulla-Marja Asikainen


Simanalan kansakoulu

Kotikuusi sijaitsee Enonkosken Simanalassa kansakoulun takapihalla, Enonkoskentie 1965, 58170 Simanala (62.034708, 28.974046). Kuusen istuttivat koulun oppilaat Kalevi Pietinen ja Helinä Hänninen opettajien Sylvi Mälkiä ja Hilja Koskivirta johdolla. Muut oppilaat, minä mukaan lukien, seurasivat toimitusta. Lopuksi taidettiin laulaa Maamme laulu.

Simanalan kansakoulu rakennettiin vuonna 1936 ja lakkautettiin 1970. Nykyään se on Simanalan kyläyhdistyksen hoidossa ja käytössä. Simanala valittiin Etelä-Savon vuoden kyläksi vuonna 2003.

Harri Hänninen


Comments