Kotikuusia 1967‎ > ‎Keski-Suomi‎ > ‎

Jyväskylä

ORAVASAARI

Isoisäni istutti kotikuusen kuolinvuonnaan talonsa pihalle Oravasaaren Ilmopohjalle, silloiseen Jyväskylän maalaiskuntaan. 1970-80 luvulla kuusi  kitui eikä oikein lähtenyt kasvuun.  Vasta 1990 -luvulla kuusi yhtäkkiä otti ja kasvoi isoksi. Alaoksia ei ole karsittu vaan kuusi on saanut kasvaa rauhassa. Laatta jäi kuusen alaoksien alle vuosiksi unohduksiin ja nyt me kaivoimme sen esille kuihtuneiden neulasten seasta: laatta on jäänyt kiinni kuuseen, mutta siellä se on varmassa tallessa.

Sari IlmolaLEPPÄLAHTI
Albin Juvosen tuohon kaivon viereen istuttama kotikuusi Jyväskylän Leppälahdessa. Meidän perheeseen tämä kuusi on muuttanut 70-luvulla Juvosten muuttaessa kaupunkiin. Valaisimme pitkään kuusta valonheittimillä. Se on saanut kasvaa avaralla paikalla yksinään. On varmaan siksi melko matala ja leveä. Mittoja ei ole.

Tiina Mäkinen


VIITASAARI (Keihärinkoski)

Siinä vanhan kotitaloni pihapiirissä kasvanut itsenäisyyden kuusi, olin äitini kanssa istuttamassa taimea ja nyt se on jonkunmoinen tukkipuun kokoinen. Puu on kasvanut Viitasaaren keihärinkoskella.

Pentti Strandman

   


Keski-Suomen opisto, Suolahti  ( 13.4. 2015 )

Kuten kuvista näkee, niin kuuset on istutettu toukokuussa 1967. Oheinen Opistolla säilynyt pahvikyltti kertoo, että Opiston kuusi on hankittu SOK:n kampanjan kautta. Yleinen istutuspäivä on ollut 14.5. 1967.
 
Keskellä Opiston piha-aluetta oleva kuusi on kasvanut vantteraksi. Kuusen juurella on edelleen myös kuparilaatta tallella.

Hannu Salvi, rehtori, opetusneuvos


Jyväskylän Ristonmaalla Lahdentalon pihapiirissä on komea kotikuusi, jonka isoisämme (Lauri Lahti) on istuttanut. Hän edusti suvun 14. sukupolvea ja oli suuresti kiintynyt kotiseutuunsa. Kuusen ympäryysmitta on 2m. Kuparilaatta on kuusen juurella.

Tomi Lahti
Isäni istuttama kotikuusi kotitalomme pihassa. Jyväskylä, Korpilahden Putkilahti.
Marja-Leena Harjula
Vaajakoski ( Laurinniemi )

Joonas KlockarsComments