Kotikuusia 1967‎ > ‎Kymenlaakso‎ > ‎

Kouvola

Vuohijärvi

Terja Ketola

Myllykoski


Isoäitini Anna Pilli-Sihvola toi kotikuusen kilpineen meille uuden omakotitalon tupaantuliaislahjaksi. Kun talon peruskorjaus aloitettiin v. 2010 piti kuusi kaataa salaojituskaivausten takia. Kuusi oli muutenkin liian lähellä taloa: juuret uhkasivat sokkelia ja pelkäsimme että iso puu kaatuu talon päälle. Silti tuntui todella pahalta kaataa puu eikä vähiten sen symboliarvon takia. Kuparikilpi on tallella.

Lea Willman

Viiala

Vanhempieni pihalla Kouvolan Viialan kylässä Keltakankaalla kasvaa tämä kotikuusi. Sen istuttivat vuonna 1967 vanhempani Eeva ja Matti Ukkola.

Tiina Laine


Saaramaa

Perikunnan mailla Saaramaalla löytyy kotikuusi. Jo 4 sukupolvea on kasvanut tai vähintään lomaillut täällä tilalla mihin Kotikuusi on istutettu. Kotikuusen istuttivat tilalliset Hanna ja Erkki Peltola omalle tilalleen. Tälläkin hetkellä meitä on täällä 3 sukupolvea lomailemassa. Omat juureni ovat tältä tilalta 

Katarina Litens


Kimola 

Kuvat: Mia MökkönenElimäki

Kotikuusi löytyy meidän pihaltamme, joka on mieheni kotitila Kouvolasta. Valitettavasti anoppi ei osannut kertoa kuka kuusen olisi istuttanut. Todennäköisesti kuitenkin mieheni isänisä Kauko Hasu. Kuusi on harmillisesti jäänyt pihan kauimmaiseen nurkkaan rakennuksen taakse piiloon ja vähän muunkin metsän varjoon.

Jenni Hasu
Inkeroinen

Vasta Hesarin jutun luettuamme tajusimme mikä pihalla kasvava komea kuusi oikein on. Ostimme talon perikunnalta ja löysin kyltin taloon jätetyistä tavaroista. Sen kummemmin pohtimatta tökkäsin kyltin kuusen juureen. Kävin sen etsimässä kuvaan vasta uutisjutun jälkeen.

Eero Kytömaa

Comments