Kotikuusia 1967‎ > ‎Lappi‎ > ‎

Pello

Lankojärvi

Kotikuusi on istutettu Pellon Lankojärvelle Matti ja Elsa Enbusken pihalle.


Olemme sisarusten kanssa pohtineet, mistö äitimme oli saanut tiedon kotikuusesta ja mistä sen voi hankkia. Isämme oli kuollut vuonna 1965.

Tulimme siihen johtopäätökseen, että joko Kotiliesi-lehdestä tai Maaseudun Tulevaisuus-lehdestä, koska kylässämme ei tietojemme mukaan ole toista kotikuusta. Uskomme myös, että kuusta ei löydy muistakaan lähikylistä.

Mikä sai äitimme hankkimaan kuusen. Äidillemme Suomen itsenäisyys oli merkittävää, olihan hän menettänyt sodassa vanhemman veljensä ja aviopuoliso oli 100% sotainvalidi.

Heikki-veljeni istutti kuusen ja aluksi näytti siltä, että kasvua ei tapahdu ollenkaan.Perheessämme on paljon lapsia ja varmasti olemme temmeltäneet pihalla, mutta kuusi on ollut sitkeä.Ankarat talvetkaan eivät ole olleet kuuselle tuhoksi.

Tällä hetkellä kuusi on hyväkuntoinen ja korkea. Kuusen olemassaolo muistuttaa meitä jälkipolvea suuresta onnesta, Suomen itsenäisyydestä.

Ystävällisin terveisin
Marja-Liisa Luttinen(o.s. Enbuske)

Sirkkakoski

Viime kesänä löysimme äidin mummolan pihalta Kotikuusen.  Tilan omistajina olivat Lyyli ja Toivo Uusitalo. Kuusta olemme monesti ihailleet mutta vasta nyt löysimme sen juurelta kyltin! Meidän äiti muisteli että kuusi kasvoi hitaasti, mutta sen kummempia muistikuvia istutuksesta tms. ei ole. Kuusi seisoo ylväänä jo hiljenneessä pihassa, talon asukkaat ovat nukkuneet jo pois. Todella hienoa että äidin isovanhemmat ovat aikanaan tukeneet hyvää istuttamalla kuusen. Olisi hienoa istuttaa ensi vuonna pihaan uusi kuusi 100-vuotisen Suomen kunniaksi! Lehdestä luin että tutkijat olivat käyneet ihan viereisessä kylässä, Lankojärvellä.

28.11. 2016

Jenni ja Pia Heikki, valokuvat Liisa Äijänen


Comments