Kotikuusia 1967‎ > ‎Päijät-Häme‎ > ‎

Orimattila

HennaTiedot: Auvo KoivistoKarkkula


Ostimme maatilan pihapiirin perikunnalta 2011 ja yhden kuusen vieressä oli tuo kuparinen kotikuusikyltti, mutta  kuusia on kaksi enkä tiedä kumpi on oikea. Noin metrin korkeudelta mitattuna ympärysmitat ovat 100 cm ja 150 cm. Ohuempi kuusi on jotain toista lajia kuin kuuset metsässämme. 


Tuomas Järvinen


 


Asun isovanhempieni rakentamassa talossa. Talon oston/remontin yhteydessä kymmenisen vuotta sitten löysin vintistä Kotikuusi-kyltin. Isovanhempani eivät ole enää elossa, mutta vanhempani tiesivät kertoa mikä pihapiirin kuusista on kyseinen kotikuusi, sillä he asuivat talossa tuolloin isovanhempieni kanssa. Isoveljeni on syntynyt kuusenistutus vuonna. Kuusi on melko hyväkuntoinen. Sillä on oksia maahan asti, vaikka se kasvaa ihan tien vieressä ja isojen haapojen varjostamana.

Hanna Laine


Hei,

tämä kotikuusi kasvaa Orimattilassa Pukkilantie 11:ssa Sommarnäsin kartanon pihassa. Kuusi on toiminut joulukuusenamme siitä lähtien, kun  ulkokynttilät ovat kuusessa pihaamme valaisseet.

Kuten kuvasta näkyy, kotikuusemme on venähtänyt sellaisiin mittoihin, ettei latvaan asti kynttilöitä enää saada.

Olen itse syntynyt -66 ja muistan kuusen katselleen pihaleikkejäni ensin minun kokoisena, sitten pidempänä ja nykyään valtaisana tuuheana jättikuusena. Viereinen vanha lehtikuusi on aina ollut iso (ja ruma).

Kuva on otettu kuunpimennysaamuna 28.9.2015. Punainen superkuu ei meille suostunut pilviverhon takaa näyttäytymään, mutta tulipa kotikuusi ikuistettua.


Sari Hyväkkä

Comments