Kotikuusia 1967‎ > ‎Pirkanmaa‎ > ‎

Virrat

Kotala

Hei!  Kuusemme on nyt rinnankorkeudelta ympärysmitaltaan 175 cm.  Kesällä kuusi oli Impin päivänä 11.6.2014 yksi halattavista puista (pihapiirissämme halattiin yhtäaikaa 44 halaajan toimesta 33 eri puulajia) valtakunnallisessa Maa-ja Kotitalousnaisten/ProAgrian järjestämässä puunhalauksen ennätyksen teossa.  Tilamme piha-alueella riehui 31.7.2014 myrsky, joka katkaisi juhlakuusemme keskeltä (n 10 metrin korkeudelta) poikki.  Olin halaustilaisuudessa luvannut halaajille, että he saavat puusta voimaa halauksessa.  Myrskyn jälkeen totesin, että puu oli antanut niin paljon voimastaan kahdelle halaajalleen - Reijo Herraselle ja hänen pojanpojalleen Karlo Herraselle - ettei se enää kestänyt myrskyä. Oheisessa kuvassa kuusi ja sen halaajat Reijo ja Karlo.  Puuta emme ainakaan toistaiseksi aio kaataa; katsotaan, kuoleeko se, vai jaksaako sinnitellä elossa.

Tauno VuorenmaaVaskuu

Tämä kuusi kasvaa Niinimäen talon pihalla Vaskuulla. Puun istutti Veikko Niinimäki. 

Erja Niinimäki


Meillä Virroilla Vaskiveden kylässä, Kauppilan talossa on Tapio Sipilän vuonna 1967 istuttama Kotikuusi, ympärysmitta n. 171cm 130cm korkeudelta. Puu haarautuu kahdeksi rungoksi noin 3 metrin korkeudelta. Nimilaatta on vuosien kuluessa hieman pihkaantunut.

Marja Niemi-Sipilä 5.2. 2017


KORO, PATALANKYLÄ

Meidän Kotikuusemme sijaitsee Virroilla Korossa, Patalankylässä. Se on yksi pihapiirimme komeimmista puista.
Kuusen on istuttanut Jorma Koivulampi juhlavuonna 1967. Se on noin 20 metriä korkea ja sen ympärysmitta on noin 1,83 metriä 1,30 metrin korkeudelta.
 
Olavi Koivulampi, VirratComments