Kuusamo


Mäkelän kylä


Kotikuusemme 1967 kasvaa Kuusamossa Mäkelän kylässä. Sen ovat istuttaneet Jenni ja Leonard Kolvanki. Hyvin on tämä


Kaivohuoneen Itsenäisyyden kuusen taimen kasvanut täällä pohjoisessa.

"Sitä kuusta kuuleminen, jonka juurella asunto".

Kaisa OikarinenPoussun kylä

Tämän kuusen istutti pappani Eetu Isopoussu Kuusamon Poussun kylässä. Laatta on edelleen tallessa kuusen alla, nyt lumen alla niin kuin alimmat oksatkin.

Minna KarvonenJyrkänkoski


Isäni, sotaveteraani Uuno Rajala istutti tämän juhlavuoden kotikuusen Kuusamon Jyrkänkosken Heponiemelle kotimme pihapiiriin. Kuusi kasvaa edelleenkin hyvävoimaisena, tosin noin puolesta välistään alkaen kaksihaaraisena.

Anse Rajala
Kärpän koulu


Vuosina 1967-68 toimin väliaikaisena opettajana Kuusamon kunnan Kärpän koululla. Yhdessä oppilaiden kanssa istutimme  laatalla varustetun kuusen koulumme pihaan.

12.1. 2017
Jorma Mäkeläinen


Kuntijärventie

Hei, myös Kuusamosta löytyy kotikuusi, osoitteessa Kuntijärventie 2. Kuusi on kyllä pitkäksi kasvanut mutta ohut. 

14.1.2017
Jari KoivurantaKotikylämmä koululta (Ollilan koulu) löytyy vuoden 1967 kotikuusi. Ollilan koulu sijaitsee Kuusamossa n. 7 kilometriä Käylästä Sallaan päin. Kuusen on vanhemmilta saatujen tietojen mukaan istuttanut koulun henkilökunta ja oppilaat. 

Terveisin,

Janne KallunkiPOUSSU

Tässä kotikuusi Kuusamosta Poussun kylän läheltä,Kuparivaarantie 24 Sammalahon tilalla. Olin pieni tyttö n. 8 vuotta kun kävin kyläkaupassa. Se oli Kuusamon Osuuskauppa Poussunkylällä. Siellä kauppias kehotti viemään kotiini kuusen. Niitä oli siellä myynnissä ja tais olla pari enää jäljellä. Vähän varmaan arvelutti mitä äiti ja isä kotona sanoo kun sovittiin niin että maksavat myöhemmin sen kauppaan. Pyörällä poljin 4 km matkan kuusi tuliaisena kotiin ja kerroin vanhemmille kauppiaan terveiset. Kuusi on saanut hyvän paikan kotipihassa ja voi edelleen hyvin. Pituutta arviolta n. 19 metriä. Vanhempani eivät enää elä ja synnyinkoti on meidän sisarusten lomapaikkana nykyisin. Muisto kuusen alusta on elävästi vielä mielessä ja nyt aikuisena ymmärtää sen itsenäisyyden merkityksen paremmin.

Outi Palomaa

Comments