MuhosKotikuusen on istuttanut rintamamiestalon edellinen asukas ulkorakennuksen lähelle ja isäni siirtänyt sen siitä tontin kulmalle. Kun kiinteistön ohi kulkevaa tietä rakennettiin uudelleen meinasi kuusi jäädä tien alle. Kunta muutti tielinjaa ja kuusi jäi tien toiselle puolelle samoin kuin pieni kaistale tonttia.

Tapani HyvärinenKotikuusi Muhoksen Laitasaaressa.

Eila Ojala


Kuvan kuuset löytyvät Sattulan tilalta, Muhoksella. Kuuset on istutettu Anna Palkin ja

tyttärenpojan Sauli Keräsen toimesta, samana vuonna  syntyneiden lapsenlapsen ja

lapsenlapsenlapsen kunniaksi.


Kiitoksella ja kunnioituksella veteraaneja kohtaan.

Jarkko KoskeklaTämä komea kotikuusi sijaitsee vastavalmistuneen talomme pihalla Muhoksen Päivärinteellä. Rakensimme talon Rauhalan 

tilalle, jossa ei ollut enää vanhoja rakennuksia, mutta  kotikuusi ja kuparilaatta ovat säilyneet. Kuusen istuttajasta meillä ei ole tietoa.


Tuulia ja Jaakko Kyllönen
Muhoksen Ponkilassa Kangastie 5 on kotikuusi ja sen juurelta löytyy myös kuparilaatta. Talossa asunut iäkäs nainen vannotti meille naapureille, että joka hänen jälkeensä taloon muuttaa ei saa hävittää kuusta, sillä se on kotikuusi. Myös meidän omalle tontille on samaan aikaan naapurin kanssa istutettu kuusen taimi, mutta sille ei ole hankittu kotikuusi-laattaa.

Raija Ikonen
Hei !

Luin Tervareitti-lehdestä että vuonna 1967 istutetut kotikuuset on "etsintäkuulutettu" . Yksi tällainen kuusi löytyy minun vanhempien mailta Pohjois-Pohjanmaalta Oulun kupeesta Muhokselta Määtän saaresta .

Leila TenhuComments