Kotikuusia 1967‎ > ‎Pohjois-Savo‎ > ‎

Kiuruvesi

Kiuruvesi Tihilä. Itsenäinen Suomi täytti 50 vuotta 6.12.1967 ja muistan, kun tämä juhlakuusentaimi istutettiin kesällä meidän vaarin kotipihalle. Laatta laitettiin kuusen juurelle. Kuusentaimi oli ostettu Kiuruveden Tihilän SOK:n kyläkaupasta ja todennäköisesti hinta oli 5 mk. Tämä juhlakotikuusi on kuvattu kesällä 2011. Naapurissa vaarin veljen kotona on myös juhlakotikuusi.

Raija Knuutinen
Kiuruvedellä Rinne-Puolakan tilan pihalla kasvaa edelleen vuonna 1967 istutettu itsenäisyyden kuusi. Kuusi oli kaksihaarainen, joista toisen myrsky katkaisi muutama vuosi sitten. Laatta on tallella, tosin rikkoutuneena ja kaapissa. Vanhemmilleni kuusen istutus oli hyvin tärkeä. Ilmeisesti istutus oli juhlahetki, johon osallistui vieraitakin. Itse en ollut paikalla, koska olin opiskelemassa.

Valvatti Remes-Silk

Hei, alla kuva Kiuruvedellä vuonna 1967 istutetusta Suomen 50 vuotta juhlakuusesta. Kuusi on silloisen kansakoulun eli nykyisen alakoulun pihan vieressä ja itse olin juhlatilaisuudessa syksyllä 1967 sitä istuttamassa koulun puolesta. Olin kansakoulun tokaluokkalainen enkä muista, kuka poika oli parini. Kuusen juurelle laitettiin laatta, mutta nyt kotikunnassani käydessä ko. laattaa ei enää paikalla ollut?

15.1. 2017
Kirsti Merenheimo

Comments