Kotikuusia 1967‎ > ‎Pohjois-Savo‎ > ‎

Maaninka

Kirkonkylän kansakoulu

Maaninka (nyk. Kuopio).Kirkonkylän kansakoulun takapihalle istutimme isänmaallisesti laulaen tälläisen kuusen. Kuvaa minulla ei ole, enkä muistanut viimeksi siellä käydessäni katsoa onko laatta yhä tallessa.

Tarja Rutonen


Kinnulanlahti

Alkuperäinen kotikuusi ei menestynyt tällä paikalla, mutta samassa pihassa oli vastaavan kokoinen pihtakuusen taimi, joten se siirrettiin kuolleen kotikuusen paikalle ja tällainen tuli. Lapsena 1980-luvulla tuli leikittyä paljon kuusen alla. Silloin kuusi oli tietysti pienempi, mutta alaoksat tuuheat. Lisäksi kuusen ympärillä oli pensas, joten piilopaikka oli hyvä. Kuusi on Maaningalla Kinnulanlahdessa maatilan pihassa. Taustalla olevan aitan hirressä on vuosiluku 1914.

Liisa VoutilaIlkka Kokkonen 5.2. 2017

Hei,

Arvelin meidänkin kotikuusen haluavan kartalle:

Perimätietona kerrottu että alkuperäinen Kotikuusen taimi paloi innokkaiden kulottajien vuoksi, mutta uusi taimi peri Kotikuusen laatan ja arvostuksen siirryttyään kulotuksen kannalta vähäriskisempään paikkaan.

- Jenni ja Ville Laakso, Pohjois-Savo, Maaninka, KinnulanlahtiOlin Patamäen kansakoulussa Maaningalla nykyistä Kuopiota vuonna 1967.Istutimme kuusen koulun lähistölle 50-vuotiaalle Suomelle.Mukana olivat kaikki koulun oppilaat ja opettajat.Vierelle tuli laatta johon teksti. Kun 50 vuoden jälkeen kuljen Patamäen tietä koulun ohi kuusi näkyy tieelle komeana ja herättää monenlaisia muistoja lapsuudesta.Kotipaikkani on edelleen asuttuna ja sinne on mukava mennä.

Terveisin Aila Tissari-Kainulainen.


Comments