Kotikuusia 1967‎ > ‎Pohjois-Savo‎ > ‎

Sonkajärvi

Olin 1967 töissä täällä paikallisessa osuuskaupassa ja silloin minäkin sen ostin ja sitten edesmenneen appi ukkoni kanssa istutimme sen tuohon heidän pihamaan laitaan, ihan maantien varteen. Asuimme silloin tuolla appi vanhempien yläkerrassa ja nyt meillä on oma talo ihan tässä viereisellä tontilla ja kyllä minä melkein päivittäin ihailen sitä kuusta kun se näkyy juuri meidän keittiön ikkunaan. Se on kyllä aivan mahtavaksi kasvanut, kai tuo maaperä on ollut mieleinen. Laattakin on säilynyt siellä juurella, käyn aina kesäisin sitä katsomassa vaikka talon omistavat nyt ihan toiset ihmiset. Olen kyllä kertonut heillekin kyseisen puun tarinan. Toivottavasti noita kuusia ja niiden tarinoita löytyy muitakin.

 

Eila HeikkinenSukeva

Ohessa valokuva lapsuudenkotini kotikuusesta. Kuusi sijaitsee Sukevalla Sonkajärven kunnassa. Kuusen on istuttanut ukkini, silloinen talon isäntä Olavi Heiskanen ja sittemmin kuusi oli siirretty nykyiseen paikkaan (noin 2 metrisenä muistelee ukki). Laatta on kadonnut, mutta muistan nähneeni sen kuusen juurella aikoinaan.

Ystävällisin terveisin

Sari HeiskanenKotikuusi istutettiin Sonkajärven kunnassa Sukevanmäelle Penttilän tilalle. Istutuksessa oli mukana isäntäväen kanssa saksalainen vaihto-oppilas Ingo Lembke.

Ulla-Maija Mönttinen
Juho Pallonen s.1901, on istuttanut tämän kuusen -67, puu on metrin korkeudelta, ympärysmitaltaan 130 sm.laatta saattaa jossain olla. Tämä kuusi on Sonkajärvellä, Mansikkavirralla. 

Helvi KettunenComments