Kotikuusia 1967‎ > ‎

X / Suomen ulkopuolella Saksa: Hohenlockstedt


Jääkärien koulutusleiri, Hohenlockstedt, Saksa

Kuva otettu helmikuun lopussa 2015


Äänekoskelaisen Eero Rautavirran perhe oli automatkalla Saksassa 1967.  Eero Rautavirta oli ottanut mukaan tuolloin jaettavana olleita Itsenäisyyden kuusen taimen.  Perhe istutti taimen jääkäreiden muistopatsaan viereen.  Taimen viereen pistettiin myös kuusen mukana tullut Kotikuusi -laatta.  Myöhemmin kuusta on siirretty - aivan oikein, kun se oli istutettu aivan liian lähelle muistomerkkiä.

Kun asia paljastui äänekoskelaiselle Markku Louekarille, hän otti yhteyttä Lapuan entiseen kaupunginjohtajaan, jolla oli hyvät suhteet Hohenlockstedtin johtohenkilöihin.  Asiasta neuvoteltiin Lapualla 19.11.2016 ja saksalaiset suhtautuivat myönteisesti hankkeeseen.

Hanke on alunperin ollut siis Rautavirran perheen oma hanke ja
JP 27:n Pery:n Keski-Suomen osasto on suhtautunut asiaan kuitenkin myönteisesti. Olemme päättäneet kustantaa uuden, suuremman ja maahan tukevammin kiinnitettävän laatan.

Laatan "paljastaminen" on tarkoitus tehdä ns. Kartoffelfestin aikana syyskuussa, siis lähellä itsenäisen Suomen 100-vuotispäivää.  Kun laatta saadaan aikaiseksi ja toimitetuksi Hohenlocstedtiin, se valetaan siellä paikalleen niin, ettei sitä voi ottaa noin vain taskuunsa.

Martti Porvali
  


Comments