Kotikuusia 1967‎ > ‎Satakunta‎ > ‎

Huittinen

Olin 13v kun Suomi ja isäni täytti 50v. Maatalon pihaan istutettiin tietenkin Suomen itsenäisyyden 50-v juhlakuusi. Keskelle pihaa tietenkin. Juurelleen se sai kuparisen laatan josta ilmeni istutuksen aihe. Vuosien varrella laatta koki kovia erilaiseten pallo- ym pelien tuoksinassa ja päätyi lopulta ilmeisesti metallikeräykseen.
Mutta kuusi kasvoi. Keskellä pihaa oli valoa ja voimaa.

Nyt 47v myöhemmin se on tyvestään 60-senttinen, tavoittelee korkeuksiin parikymmentä metrisenä. Käsivarrenpaksuiset oksat kurkottelevat 3-4 metrisinä hamuten lisää valoa ja voimaa ympäristöstä. Vuosien varrella se on pudottanut tuhansia käpyjä, kasvattanut oksillaan satoja rastaita ja tiaisia. Mutta sen on keskellä pihaa. Suomen 100-vuotista itsenäisyys juhlaa se ei näe. Tappotuomio on jo tullut. Kaatuessaan hallitsemattomasti minne tahansa se aiheuttaa suurta vahinkoa. Tapani- myrsky opetti. Arvostan 120-vuotiasta tilan päärakennusta enemmän.

 Antti Mikola, Huittinen


Tämä kuusi oli Huittisissa Sammun Koulun pihassa. Kaadettiin kesällä 2014
laajennuksen tieltä. Miku Helin, Sampu, kuvassa vasemmalla.

Pasi Helin


Kotikuusi on istutettu vuonna 1967 Hannes Heikkilän tilalle Huittisten Rekikoskella. Tila on nyt Heimo Heikkilän hallinnassa. Kuusentaimen ja siihen liittyvän laatan on hankkinut Huittisten Osuuskauppa.  Laatta on kiinnitetty kuusen juurella olevaan suureen kiveen ja on jäänyt kuusen taakse pimentoon.

Kuvan lähettäjä
Raimo HeikkiläComments