Kotikuusia 1967‎ > ‎Uusimaa‎ > ‎

Helsinki

Puotilan ala-asteen koulu

Puotilan ala-asteen koulun pihalla itäisessä Helsingissä kasvaa kotikuusi, joka juhlavalaistaa nykyisin Itsenäisyyspäivän aattosta loppiaiseen. Koulurakennus otettiin käyttöön vuonna 1967. Kuparilaattamme on tallessa ja hyvässä kunnossa.Kuutsalontien kotikuusi Puotilassa

Kuusi istutettiin kaksi vuotta sen jälkeen, kun kotitalo Kuutsalontie 15:ssä oli valmistunut. Istuttaja oli talon isäntä Jussi Salmia, Vartiokylän tuolloisen kansakoulun johtajaopettaja. Hänen leskensä Dinah Salmia (94 v.) muistelee, että istutustilaisuus oli jossain määrin juhlallinen. Samoihin aikoihin samalle rintamamiestontille kuusen yläpuolelle istutettiin lehtikuusi, jonka rungon läpimitta on nyt vähän suurempi kuin kotikuusen. Kuparilaatta kuusen juurella on moitteettomassa kunnossa. Muita 50-vuotisjuhlavuoden kotikuusia ei Kuutsalontellä näytä olevan.

Helsingissä 28.12.2015
Seppo Sarlin

Herttoniemi


Kårböle - Kaarela 

Självständighetsgran från år 1967 i Kårböle, Helsingfors. Planterad med min mor och far, med tacksamhet för självständigheten. Ungefär de tiderna började man också planera Ring II, vägen som skulle innebära döden för granen !

Itsenäisyyden kuusi vuodelta 1967 Kaarelassa, Helsingissä. Istutettu äitini ja isäni kanssa kiitollisina itsenäisyydestä. Samoihin aikoihin aloitettiin Kehä II:n suunnittelu, tie joka merkitsisi kuolemaa kuuselle !

Astrid Nurmivaara
Pitäjänmäki

Meidän taloyhtiön pihamaalta löytyy tämä komea kotikuusi. Talon vanhempi sukupolvi tiesi kertoa, että kylttikin on ollut.

Tomi Laitamäki


Comments