Kotikuusia 1967‎ > ‎Uusimaa‎ > ‎

Hyvinkää

Hei,

myös Hyvinkäälle on istutettu ainakin yksi Kotikuusi.  Se istutettiin Hyvinkäänkylän koulun alapihalle ja löytyy osoitteesta Uudenmaankatu 169.  Olin silloin hieman alle 16-vuotias, joten muistan hyvin istutustapahtuman. Asuimme silloin koululla ja istutuksen yhteydessä puhuttiin itsenäisyyden juhlavuoden kuusesta. 

Kuten kuvasta näkyy, kuusi on avoimessa tilassa aivan kadun ja pyörätien vieressä. Alkuun se oli koulun aidan sisäpuolella hopeapajujen muodostamassa puistikossa, mutta aita on sittemmin poistettu. Muutama hopeapaju on sen sijaan jäljellä kuusen seurana. Kuusen istutusajankohtana ei ollut pyörätietä ja aita oli aivan kadun vieressä, joten puistikkoalue oli silloin suurempi.

Kuvasin mukaan koko alapihan kivikoulunkin, jotta näkyisi myös kuusen ympäristö (kouluun kuuluu vielä kuvasta vasemmalle jäävä yläpihan puukoulu, joka on koulun vanhin osa).

Kuparilaattaa ei kuusen juurella nyt enää ollut. Se on joko siirretty turvaan koulun sisään tai sitten se on "tihutyönä" viety.
Sen sijaan kuusi näyttää jaksavan hyvin ja on jo tehnyt n. 20-30 cm uutta monihaaraista latvakasvuakin, joka ei pienessä kuvassa kuitenkaan kovin hyvin näy.


3.5. 2015 Juha Salomäki

Kotikuusi Hyvinkäällä, kuvassa etummainen kuusista.
Minna Ruokonen

Comments