Kotikuusia 1967‎ > ‎Uusimaa‎ > ‎

Mäntsälä

Ohkolan koulu (30.11. 2015)


Ohkolan koulun pihassa Mäntsälässä seisoo tukevasti juureva kotikuusi. Sen istuttivat v. 1967 Simo Virtaluoma ja Olli Vainio, silloiset 4. luokan oppilaat. Ohkola valittiin Uudenmaan Vuoden kyläksi 2014. Juhlan kunniaksi valaisimme puun. Valot syttyvät puuhun myös tämän vuoden itsenäisyyspäivänä!


SälinkääKuvassa kaksi saman ikäistä.  Syntymävuotenani -67 isä istutti kotipihallemme kuusentaimen Suomen 50 -vuotisen itsenäisyyden kunniaksi. Laattaa ei ole joten luulen että taimi on vain lähimetsiköstä haettu, en muista oliko asiasta koskaan sen tarkempaa puhetta.

Kuvanottohetki 20.11. -14 on sikäli historiallinen että olen siinä viimeistä kertaa lapsuudenkotini pihamaalla ja paikan uusi omistaja - jota en tuolla hetkellä ollut vielä koskaan tavannut - ajaa juuri pihaan. Taloon liittyviä muistoja hänelle kertoessani mainitsin kyllä että "tämä on sitten itsenäisyyskuusi vaikka ei laattaa olekaan!"

Mervi LindfeltKotikuusi Mäntsälässä Saaren kartanon pihassa. Taustalla näkyvä kartanorakennus on rakennettu 1930. Sotien jälkeen kartanossa alkoi ammatillinen koulutus sotainvalideille. Kartano on edelleen oppilaitoskäytössä. Opiskelijoita on noin 500 Keudan ammattiopistossa ja Keudan aikuisopistossa.
Comments