Kotikuusia 1967‎ > ‎Varsinais-Suomi‎ > ‎

Salo

Kuusjoki, Kuttilan kylä

Selasin sattumalta vanhaa Maaseudun tulevaisuutta ja lehtiartikkeli kotikuusista pisti silmään. Pihallamme seisoo talon nurkalla 1967 istutettu valtava kotikuusi. Talo on rakennettu kuusen viereen noin kymmenen vuotta istutuksesta. Onneksi kuusi on riittävän kaukana eivätkä ne häiritse toisiaan. Maatiaiskanat viihtyvät kuumina kesäpäivinä kuusen suojassa koska oksia on maassa saakka. Kuusta ei olla leikattu tai muutoinkaan pahoinpidelty, ainoastaan kuolleita oksia on poistettu. Suunnittelin kesällä, että käräisin talvellä tämän kuusen käpyjä ja ottaisin siemeniä talteeen jotta voisin istuttaa 100v juhlakuusen. Käpyjä ainakin näyttää olevan runsaasti. 
Kuusi sijaitsee Salossa, Kuusjoen Kuttilan kylässä.

Lassi Ruokonen

__________________________________________________________

Knaapila

Pihallamme on kaksi Itsenäisyys 5o vuotta kuusia jotka on istutettu 1967. Kuuset voivat eriomaisesti ja tuottavat käpyjä Oraville runsaasti.

Seppo Saarikoski
Pertteli

Salon Perttelissä kotipihaltamme löytyy kotikuusi,laatta on tallessa. Kuusi on istutettu aikanaan tuvan kulmalle 1967, tupa purettu 1982 ja tilalle rakennettuuusi talo, mutta kuusi on paikallaan ja kestänyt myös taloremontin vuonna 2013. Kuusi on kestänyt pystyssä kovat, luoteesta tulleet myrskyt kuten Tapani-myrskyn.

Jari ja Hanna Laine


Comments